Monday, January 29, 2007

Φύλλο Πορείας: Πανεπιστήμιο στη Μυτιλήνη



Ό,τι καταβρόχθισε τον περσινό χειμώνα, ανοίγει φτερά για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. 84 εργασίες συμφοιτητών (αλλλά και δικές μας), μέσα από ένα χαρούμενο πενηντάλεπτο, το οποίο βέβαια δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι αξίζει την τόσο καλή πορεία του. Όπως και να 'χει, όμως, δεν παύει να έχει γερή σφραγίδα δική μου, αλλά και της υπόλοιπης (τριμελούς) ομάδας. Ανάμεσα στις 16 και 25 Μαρτίου θα προβάλλεται στους σινεμάδες της συμπρωτεύουσας. Αναμένοντας...

Υ.Γ. Το τρέιλερ, πάντως, που προβάλλεται άνωθεν είναι γλυκύτατο... χεχε

Monday, January 15, 2007

Dead World



Βήματα, ψίθυροι. Οι αρχές ψιθυρίζουν. Μη μαθευτεί, δεν πρέπει... Υπάρχει βία στον κόσμο; Πού το άκουσες αυτό; Σσσς... δεν πρέπει να σε ακούσουν. Αυτοί, με το νόμο στα χέρια τους, με τα γκλομπ ανάμεσα στις παλάμες τους, με τη βία στα μάτια τους, αυτοί δεν πρέπει να σε ακούσουν, γιατί απλώς θα είσαι ο επόμενος στόχος.

Αν κοιτάξεις αυτόν που σε κοιτάζει
θ' ανακαλύψεις τον προχθεσινό φίλο σου
ή τον δήμιό σου
Δοκίμασε το μαρκαδόρο στην άσφαλτο
ο ασβεστωμένος τοίχος είναι μια επιφάνεια
που προκαλεί
[...]

Από το ποίημα «L147», για το οποίο ο ποιητής Γιάννης Φάτσης καταδικάστηκε από τη δικτατορία σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Υ.Γ. Το βίντεο θα συμμετάσχει στο Athens Video Art Festival τον Απρίλη, έχοντας ήδη περάσει από θεατρικές αίθουσες τον περασμένο Μάιο, καθώς προβλήθηκε στην παράσταση «Σκηνές από έναν κόσμο νεκρό» της Θεατρικής Ομάδας «Πρόβα» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.