Wednesday, July 25, 2007

In a brave new world

Καλοκαιράκι, 25 Ιουλίου και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τον δεκαπενταύγουστο. Καθώς η θερμοκρασία κοντεύει να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν, η πόλη της Μυτιλήνης έχει μείνει χωρίς ρεύμα για τρίτη συνεχή φορά τις τελευταίες 24 ώρες!

Όλα αυτά ένα μήνα μετά τις υποσχέσεις των αρμοδίων περί της έλευσης μίας νέας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας στο νησί της Λέσβου, η οποία φυσικά δεν ήρθε ποτέ. Η κατάσταση είναι τραγική, καθώς οι τοπικές εφημερίδες εναποθέτουν τις τελευταίες τους ελπίδες για ηλεκτροδότηση της πόλης στον άνεμο και την Αιολική ενέργεια. Πράγματι διαβάσαμε στο "Εμπρός" πριν από λίγες μέρες ότι η πόλη κινδυνεύει να βυθιστεί στο σκοτάδι, εκτός και αν φυσήξουν άνεμοι οι οποίοι θα θέσουν σε λειτουργία τις 3 ανεμογεννήτριες που διαθέτει η πόλη. Κούνια που τους κούναγε φυσικά, αφού οι δημοσιογράφοι της εν λόγω φυλλάδας πρέπει να ήταν πολύ απασχολημένοι με την αλιεία νέων κουτσομπολιών για να ανοίξουν τα στραβά τους και να δουν ότι και οι 3 ανεμογεννήτριες για τις οποίες είχαμε πληρώσει, είναι πλέον σπασμένες και ακόμα και φυσικά δε πρόκειται να ξαναλειτουργήσουν. Βλέπετε κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τις συντηρήσει...

Εμείς εδώ στο Τριαγώνια θέλουμε να συγχαρούμε τον "κύριο" Γιακαλή, δήμαρχο της πόλης, ο οποίος κατάφερε το πρώτο καλοκαίρι της δημαρχίας του να κάνει την πρωτεύουσα του τρίτου μεγαλύτερου νησιού στην Ελλάδα να θυμίζει την παλαιολιθική εποχή. Άμοιρε Einstein να ήξερες πόσο υποτιμούσες την ανθρώπινη ηλιθιότητα όταν έλεγες ότι χρειαζόμαστε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο για να επιστρέψουμε στην εποχή που θα πολεμάμε με πέτρες και ξύλα. Τελικά το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να βάλουμε τα σωστά άτομα στις σωστές διοικητικές θέσεις!

Κρίμα για την ΔΕΗ της Λέσβου, που αδυνατεί να κάνει τη δουλειά της, κρίμα για τον δήμαρχο και τους λοιπούς ιθύνοντες που αδυνατούν να την πιέσουν να την κάνει, κρίμα και για τους "δημοσιογράφους" του νησιού που προσπαθούν να μας ενημερώσουν ενώ δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Ακόμα πιο κρίμα για όσους επιλέξουν το νησί της Λέσβου για τις φετινές τους διακοπές.

Τα συλλυπητήριά μου.

Monday, July 16, 2007

Όλα τελειώσαν (2003)



Ή και... όλα αρχίσαν! Με μία κοπάνα στην τρίτη λυκείου και την πρώτη απόπειρα ψηφιακού μοντάζ με το Movie Maker. Τελικό αποτέλεσμα ένα ντουέτο - βιντεοκλίπ, καταχωνιασμένο κάπου ανάμεσα στα τελευταία της εφηβείας και τα πρώτα του έρωτα.