Wednesday, September 06, 2006

Ανοήτων χαρτογράφησις


Αγαπητοί και πανέξυπνοι αναγνώστες μου, έχετε σκεφτεί ποτέ πόση δύναμη ασκούν πάνω μας οι ηλίθιοι; Εάν νομίζετε πως θα μπορείτε να τους αποφεύγετε πάντοτε, τότε θα σας επιστήσω την προσοχή και θα σας αναφέρω πως η κοινωνία και ο κόσμος γενικότερα βρίθει από βλάκες, ηλίθιους, ανώριμους και πνευματικά παράλυτους ανθρώπους. Μια βόλτα στην πόλη εξάλλου θα σας πείσει για τα γραφόμενά μου και για το γεγονός πως αυτή η υπερ-συγκέντρωση νοητικής ανικανότητας δεν μπορεί παρά να έχει αρνητικό αντίκτυπο και σε εμάς τους απλούς, καθημερινούς, ιδιαιτέρως ευφυείς ανθρώπους.

Όλοι αυτοί λοιπόν που χρησιμοποιούν τον εγκέφαλό τους ως έρμα για να μην παίρνει ο αέρας το κεφάλι τους, διαβρώνουν και καταστρέφουν συστηματικά την δική μας ζωή. Ας μη γελιόμαστε: Η μάστιγα της επάρατης βλακείας δεν περιορίζεται μόνο στον κύκλο των αγνώστων αλλά επεκτείνεται και στους γνωστούς, στους φίλους ακόμα και στους συγγενείς. Σε αυτό το γεγονός μάλιστα οφείλεται και η ιδιαίτερη αρνητική επίδραση που αναφέραμε πιο πάνω, αφού κανείς δεν πιστεύει ή δεν θέλει να πιστέψει πως ο συνάνθρωπός του είναι γνησίως βλάκας, ένας βλάκας με περικεφαλαία που περιφέρεται ως άχθος επί της Γης. Αυτή η άρνηση αντίληψης της πραγματικότητας (κυρίως για λόγους συμπόνιας θέλω να πιστεύω) μας φέρνει κάθε φορά προ εκπλήξεων μιας και δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως το ίδιο άτομο είναι «ικανό» για συνεχόμενες πράξεις ανόθευτης ηλιθιότητας. Κάθε φορά με νουθεσίες και συμβουλές τον φέρνουμε στο σωστό δρόμο μόνο και μόνο για να κυλιστεί στο βούρκο της ανοησίας την επόμενη κιόλας στιγμή, και εμείς να απογοητευτούμε για όλη την ενέργεια που ξοδέψαμε, τις ελπίδες που εναποθέσαμε και το χρόνο που χάσαμε μαζί του αλλά και να υποστούμε τις άμεσες συνέπειες που έχει η βλακεία επάνω μας. Όμως ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτά τα μάτια, τα μεγάλα και στρογγυλά (σαν του ροφού) όταν μας κοιτάνε με απορία και μας ρωτάνε για το ποιο είναι το λάθος και μας ενημερώνουν ταυτόχρονα ότι όλα έγιναν σωστά και στο κάτω-κάτω το λάθος είναι δικό μας… Ο Ηλίθιος είναι και αξιωματικά αλάνθαστος.

Το αποτέλεσμα λοιπόν όλων αυτών μπορεί να συνοψιστεί σε μια παρομοίωση: Στη δημοκρατία των τυφλών, ο μονόφθαλμος θα πάρει τα … μου !

8 comments:

Kyrios Elefantas said...

η βλακεία είναι καλό

Ισοβίτης said...

Δεν νομίζω πως θα συμφωνίσω πως η βλακεία είναι καλό. Καλό είναι το πεπόνι με τυρί φέτα μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού.

Γείτων said...

Θέλω απλά να διευκρινήσω ότι είμαστε τρια άτομα στο blog και δεν πρέπει να λαμβάνεται ως δεδομένο το ότι κρατάμε μια κοινη στάση, ή το ότι όταν καποιος κάνει ένα θέμα οι άλλοι δύο συμφωνούν. Λειτουργούμε ανεξάρτητα.
Εμένα θα μου επιτρέψετε να μην πάρω θέση πανω σε αυτο το ποστ. Δεν θα συμφωνήσω ούτε θα διαφωνήσω. Απλά τονίζω ότι μόλις το είδα. Καλημέρα σας

Ισοβίτης said...

Μπορεί να μην συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά θα υπερασπιστώ με τη ζωή μου το δικαίωμα σου να μην τα λες...

Kyrios Elefantas said...

το πεπόνι με τυρί φέτα και μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού είναι βλακεία

Ισοβίτης said...

Για να είσαι τόσο επίμονος και απόλυτος στο θέμα της βλακείας θα πρέπει να έχεις εξαιρετικά πολλές εμπειρίες πάνω στο θέμα αυτό. Οπότε αναγκαστικά υποκλίνομαι στο δάσκαλο...

Θεριό Ανήμερο said...

Με τη βλακεία ούτε ο διάβολος δεν μπορεί να τα βάλει...

Kyrios Elefantas said...

παραδίδω και ιδιαίτερα
garantee επιτυχία