Tuesday, December 19, 2006

Bad Day


Μια κατάλευκη σελίδα, και πέντε δάχτυλα που περιμένουν.

Θυμούνται, νιώθουν, νοσταλγούν.

Τα ταξίδια που έκαναν επάνω στο κορμί σου. Τον τρόπο που μπερδεύονταν με τα δικά σου. Τις περιπλανήσεις τους στο δάσος των μαλλιών σου.

Μα σήμερα δεν είσαι πια εδώ. Κι αυτό το σήμερα δε λέει να τελειώσει. Κι έτσι πιάνουν το στυλό κι αρχίζουν να χορεύουν αργά και μελαγχολικά. Μιλούν στην απουσία σου, ψάχνουν λέξεις για την ομορφιά σου, κι η σελίδα αρχίζει να γεμίζει...


...



Χμ. Παπάρια γεμίζει...

Άδεια την κόβω τελικά...




Τσαλάκωσε το καταραμένο χαρτί και το πέταξε στο καλάθι. Φυσικά αστόχησε, εν μέρει βέβαια, αφού το καλάθι το πέτυχε, αλλά στο πλάι, αναποδογυρίζοντάς το και γεμίζοντας τον τόπο αποτσίγαρα και στάχτες. Βλαστημώντας Θεούς και δαίμονες, τράβηξε το τελευταίο του τσιγάρο από το πακέτο και βγήκε στα τέσσερα πλακάκια που οι αλιτήριοι κάτοικοι αυτής της βρωμόπολης επέμεναν να αποκαλούν μπαλκόνι. Πέρασε τα επόμενα δύο λεπτά βήχοντας. Τελικά όσο βαρύ και τσατισμένο στιλάκι και να έχεις, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να το ανάβεις το ρημάδι από την μεριά του φίλτρου.

Δεν ήταν Τρίτη και ούτε είχε δεκατρείς ο μήνας. Μα αυτό δεν είχε καμία σημασία. Άλλωστε ποτέ του δεν υπήρξε προληπτικός. Αφού το σκέφτηκε για λίγο, αποφάσισε ότι τίποτα δεν θα του πήγαινε καλά αυτήν την μέρα. Κάποιος τον είχε μουτζώσει, δεν εξηγούνταν αλλιώς.

«Δε βαριέσαι» σκέφτηκε κοιτάζοντας τον ήλιο να ξεπροβάλλει. «Τα πάντα είναι θέμα διάθεσης. Καλημέρα να έχουμε» και βούτηξε στο κενό.

16 comments:

Balidor said...

Πολύ όμορφη ιστορία....
δεν περίμενα το τέλος... !

μπράβο ξανά !

Anonymous said...

ti omorfi istoria re?aytoktonikos eisai?

Anonymous said...

Μην ακούω για κενά!

Gatina said...

Κι όμως κενό δεν υπάρχει. Πάντα βαφτίζουμε τον προορισμό μας..

Ωραίο κείμενο.

Anonymous said...

m'arese polu. polles meres mou arxizoun (i teleiwnoun) etsi :)

Sophia Choleva said...

;)eisai foberos , mono esu ta kaneis auta:)

Anonymous said...

Balidor χαιρομαι που σου άρεσε

Νικολία εύχομαι οι επόμενες μέρες σου να αρχιζουν κ να τελειώνουν μόνο όμορφα

;) Να σαι καλα βρε Σοφακι

Γατίνα φυσικά και τον βαφτίζουμε. Μέχρι να διαπιστώσουμε πόσο κενός ήταν τελικά...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

nahames nakanamoko said...

ειναι τόσο στραβή αυτή η μέρα που είμαι σίγουρος ότι πέφτοντας θυμήθηκε ότι μένει στο ισόγειο......

Anonymous said...

χεχε προφανώς ;)

Anonymous said...

Ego pali elpizo na itan toso gantemis ekeini ti mera pou na epese pano se ena fortigo me patates!!!

Etsi gia na su xalaso kai ligo ti mageia!!!
xaxa

Xrysan8i

Anonymous said...

δεν ντρέπεσαι να κλέβεις και να παραποιείς ξένα κείμενα και ιδέες; και το χειρότερο δεν έχεις γούστο και διαχειρίζεσαι τα "κλοπιμαία" λάθος.

Γείτων said...

Χεχε καλησπέρα χρυσάνθη.

Ανώνυμε δε καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς, το κείμενο και η ιδέα είναι δικά μου, όπως και δικό μου είναι το blog στο οποίο καλα θα κάνεις να μην ξανααφήσεις τα υπονοούμενά σου, εκτός και αν μας εξηγήσεις τι εννοεί το σπερματοδοχείο που χρησιμοποιείς για εγκέφαλο. Καλημέρα και ευχαριστώ που με διαβάζεις :D

Σκουμπρί said...

Aγαπητέ ανώνυμε διαβάζοντας το παραπάνω σχόλιο και το αντίστοιχο στο 'σταυροδρόμια' μου δημιουργήθηκε μια εύλογη απορία:οι βαρυσήμαντες αυτές δηλώσεις έχουν κάποιο νόημα που αδυνατώ να κατανοήσω ή πρόκειται για κάποια άσκηση προσπαθώντας να μάθεις τυφλό σύστημα?

Anonymous said...

Φίλτατε «γείτων»,
πιθανότατα να είσαι ειλικρινής και πραγματικά η ιδέα να και το κείμενο να είναι δικά σου. Έχει, άλλωστε, συμβεί κατ’ επανάληψη τόσο στην τέχνη, όσο και στην επιστήμη δύο ή και περισσότεροι άνθρωποι να σκεφτούν την ίδια ιδέα. Άρα περαιτέρω, πιθανότατα σε αδίκησα. Ωστόσο το blog αυτό, υποθέτω, ότι το δημιουργήσατε προκειμένου να λειτουργήσει –όπως άλλωστε ήταν και η αρχική ηδέα των πρώτων- ως ελεύθερος διαδικτυακός τόπος διακίνησής ιδεών και ανταλλαγής απόψεων επί των κειμένων που δημοσιεύονται ή γενικότερα. Άρα, αν το πιστεύεις και εσύ αυτό, μόνο ένας λόγος υπάρχει να με «προτρέπεις» να μην ξαναγράψω την άποψη μου. Ο πρόσκαιρος εκνευρισμός σου. Εκτός, βέβαια και αν δεν το πιστεύεις, οπότε μάλλον εμφορείσαι από ολοκληρωτικές ιδέες και δεν ανέχεσαι την κριτική και την διαφορετικότητα. Η τρίτη εκδοχή είναι ιδιαιτέρως θλιβερή και δεν την αναφέρω, αν και δυστυχώς δεν είναι απίθανή αν ήθελα να συμπεράνω (ομολογουμένως πρόωρα, άρα και πιθανώς άδικα) και να σου προσάψω έντονη κτητικότατα, εδραζόμενη στην εκ μέρους σου χρήση της κτητικής αντωνυμίας. Επίσης παραπονούμαι εντόνως για τον χαρακτηρισμό του εγκεφάλου μου ως «σπερματοδοχείου». Δεν θα καταχραστώ άλλο το χώρο, αλλά επιφυλάσσομαι να σου πω για την εντύπωση που έχω αποκομίσει από τα κείμενά σου στο άμεσο μέλλον. Ευχαριστώ,
Lauredi B.

«σκουμπρί»
νομίζω ότι η αδυναμία κατανόησης είναι δικό σου πρόβλημα και όχι δικό μου.
Ευχαριστώ,
Lauredi B.

Γείτων said...

Αγαπητέ Lauredi, όπως βλέπεις μάλλον αυτή τη στιγμή, δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να εκφραστώ έτσι απαντώντας σε ένα σχόλιο διατυπωμένο σαν το τελευταίο σου. Ο λόγος για τον οποίο εκφράστηκα έτσι είναι ότι το προηγούμενο σχόλιό σου δεν ήταν άποψη αλλά συκοφαντία, αφου εξαπέλυε ασαφείς, ανυπόστατες και, φυσικά, αναπόδεικτες κατηγορίες. Δεν κλέβω ιδέες και ειδικά αυτό το κείμενο βγήκε επειδή προσπαθούσα να γράψω κάτι σε σοβαρό στύλ και δε μου έβγαινε. Δεν στηρίχτηκε σε κάποια ιδέα δηλαδή, βγήκε κατά λάθος. Εαν πάραυτα πιστεύεις ότι είναι κλεμμένο, οφείλεις να με ενημερώσεις και να μου πεις ποιός πιστεύεις ότι είναι ο δικαιωματικός ιδιοκτήτης της ιδέας που ισχυρίζεσαι ότι έκλεψα (καθώς και ποιά ιδέα είναι αυτή), και όχι να με ρωτάς δημόσια εαν ντρέπομαι για κάποια αρρωστημένη συσχέτιση που έκανες εσύ μέσα στο κεφάλι σου( εξ' ου και ο χαρακτηρισμός που δεν σου άρεσε), και δε μας λες καν ποια είναι. Τέλος, να σου πώ ότι όπως πολύ σωστά λες κ εσύ εδώ ειναι χώρος διακίνησης ΑΠΟΨΕΩΝ (μόνο με αιτιολόγηση, και όχι αυθαίρετα, όπως προσπάθησες να κάνεις εσύ), πάνω στα ΚΕΙΜΕΝΑ (και όχι στον συγγραφέα τους. Το αν έχω γούστο εγώ είναι ένα θέμα το οποίο ΔΕΝ θα συζητάς εδώ μέσα, και εν παση περιπτώση ΟΧΙ χωρίς επιχειρήματα.)
Καταλήγω :
1)Δεν σε προτρέπω να μην ξαναπείς την άποψή σου (για τα ΚΕΙΜΕΝΑ και όχι τους ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ), αλλά αυτή η ύβρις που δημοσίευσες ως σχόλιο, δεν είναι αποδεκτή. Ξαναγράψτο, αιτιολογημένα, με σαφήνεια, και στοιχεία, και τότε θα το συζητήσουμε.
2) Το προηγούμενο σχόλιο μου δεν ήταν προϊον εκνευρισμού. Ήταν ένα σχόλιο ακριβώς σαν το δικό σου, με σκοπό να σου δώσει να καταλάβεις, ότι πετώντας στον αέρα ανούσιους χαρακτηρισμούς, δεν θα συννενοηθούμε. Όπως βλέπεις αυτή η τακτική πέτυχε,είδες ότι δεν γίνεται δουλειά έτσι, και έγραψες ένα σχόλιο το οποίο μπορεί να γίνει αντικείμενο συζήτησης. Το προηγούμενο σχόλιό σου (αν θες ξαναδιάβασέ το να το δεις και μόνος σου )δεν ήταν δυνατόν σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να θεωρηθεί "διακίνηση ιδεών και ανταλλαγή απόψεων" όπως ισχυρίζεσαι.

Καλημέρα σου και να ξέρεις ότι η άποψή σας για τα κείμενά μου με ενδιαφέρει, αλλά μόνο αν είναι αιτιολογημένη. Αν θεωρείτε κάτι καλό θέλω να ξέρω γιατί. Εαν το θεωρείτε άθλιο, πάλι θέλω να ξέρω γιατί. Αν δε μου πειτε το γιατί, όμως δε θέλω να ξέρω τίποτα.

YΓ. Το σκουμπρί δεν είπε πουθενά ότι έχεις αδυναμία κατανόησης. Ξαναδιάβασε το σχόλιό του, κ σε παρακαλώ πολύ σταμάτα να βάζεις λόγια στο στόμα των αναγνωστών μου

Anonymous said...

Γουστάρω. Μ'άρεσε η οπτική προσέγκιση και το αυτοσαρκαστικό πνευμα. Όσο προχωράει γίνεται κ καλύτερο με την τέλεια ειρωνική κορύφωση... Μονο με το ρομαντικό στοιχειο δεν τα πάω πολύ καλά αυτόν το καιρο.