Wednesday, July 25, 2007

In a brave new world

Καλοκαιράκι, 25 Ιουλίου και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τον δεκαπενταύγουστο. Καθώς η θερμοκρασία κοντεύει να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν, η πόλη της Μυτιλήνης έχει μείνει χωρίς ρεύμα για τρίτη συνεχή φορά τις τελευταίες 24 ώρες!

Όλα αυτά ένα μήνα μετά τις υποσχέσεις των αρμοδίων περί της έλευσης μίας νέας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας στο νησί της Λέσβου, η οποία φυσικά δεν ήρθε ποτέ. Η κατάσταση είναι τραγική, καθώς οι τοπικές εφημερίδες εναποθέτουν τις τελευταίες τους ελπίδες για ηλεκτροδότηση της πόλης στον άνεμο και την Αιολική ενέργεια. Πράγματι διαβάσαμε στο "Εμπρός" πριν από λίγες μέρες ότι η πόλη κινδυνεύει να βυθιστεί στο σκοτάδι, εκτός και αν φυσήξουν άνεμοι οι οποίοι θα θέσουν σε λειτουργία τις 3 ανεμογεννήτριες που διαθέτει η πόλη. Κούνια που τους κούναγε φυσικά, αφού οι δημοσιογράφοι της εν λόγω φυλλάδας πρέπει να ήταν πολύ απασχολημένοι με την αλιεία νέων κουτσομπολιών για να ανοίξουν τα στραβά τους και να δουν ότι και οι 3 ανεμογεννήτριες για τις οποίες είχαμε πληρώσει, είναι πλέον σπασμένες και ακόμα και φυσικά δε πρόκειται να ξαναλειτουργήσουν. Βλέπετε κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τις συντηρήσει...

Εμείς εδώ στο Τριαγώνια θέλουμε να συγχαρούμε τον "κύριο" Γιακαλή, δήμαρχο της πόλης, ο οποίος κατάφερε το πρώτο καλοκαίρι της δημαρχίας του να κάνει την πρωτεύουσα του τρίτου μεγαλύτερου νησιού στην Ελλάδα να θυμίζει την παλαιολιθική εποχή. Άμοιρε Einstein να ήξερες πόσο υποτιμούσες την ανθρώπινη ηλιθιότητα όταν έλεγες ότι χρειαζόμαστε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο για να επιστρέψουμε στην εποχή που θα πολεμάμε με πέτρες και ξύλα. Τελικά το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να βάλουμε τα σωστά άτομα στις σωστές διοικητικές θέσεις!

Κρίμα για την ΔΕΗ της Λέσβου, που αδυνατεί να κάνει τη δουλειά της, κρίμα για τον δήμαρχο και τους λοιπούς ιθύνοντες που αδυνατούν να την πιέσουν να την κάνει, κρίμα και για τους "δημοσιογράφους" του νησιού που προσπαθούν να μας ενημερώσουν ενώ δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Ακόμα πιο κρίμα για όσους επιλέξουν το νησί της Λέσβου για τις φετινές τους διακοπές.

Τα συλλυπητήριά μου.

7 comments:

Σκουμπρί said...

Mάλιστα...Ομολογώ ότι η απόφασή μου για διακοπές στη Λέσβο μάλλον πρέπει να τύχει αναθεώρησης.Από τη μία η έλλειψη ρεύματος, από την άλλη κάτι φήμες για αδέσποτα 'μπουμ' πόσο νομίζεις θέλει ο άνθρωπος?

Γείτων said...

Έλα, έλα θα περάσεις καλά :P

Σκουμπρί said...

xm...den kserw...tha mou yposxetheite oti tha kratate ta mpoum makria?

Γείτων said...

poia mpoum re file? den exw akousei kanen.... MPOUM (kai o geitwnas eksafanizetai se ena synefo kapnou

Anonymous said...

2o megalitero nisi....
(H Evia praktika den 8eorite pleon nisi...)

Prosopika briskomeni se ena allo megalo "nisi" to opoio exei plimirisei apo tis sunexeis broxes 2 mines tora, sas zilevo!~!

Zilevo kai ton kavsona kai tin eleipsi ilektrikou kai ti 8alassa kai tin parea sas...

Polla filia

Xrusan8i

Περαστικος said...

Χωρίς ίχνος τοπικιστικής διάθεσης και πάνω από όλα χωρίς την πρόθεση να προσβάλλω με γενικεύσεις άτομα που δεν ανήκουν στην πανηλίθια συνωμοταξία, καθιστώ ως βασικούς υπεύθυνους τους ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ!

Αυτοί ανεβάσανε αυτόν τον ξεφτίλα το δήμαρχο στη πολυθρόνα του και αυτοι ειναι τα κορόιδα που τρωνε στη μαπα τον σταρχιδισμό των υπεύθυνων για τις χρόνιες διελείψεις της προϊστορικής φάμπρικας στο νησί. Όσο ο πολιτισμός για αυτο το νησι σημαίνει "φερνω τον ταδε να τραγουδησει" και "βάζω τον δείνα να οργανώσει κάτι εκδηλωσούλες" με σκοπό ΠΑΝΤΑ τη ρεμούλα και την υπεξαίρεση κονδυλίων, ο λαός του δικαίως θα αποκαλείται ΓΚΑΣΜΑΣ.

(ΥΓ: Όποιος παρεξηγήθηκε για τον χαρακτηρισμό, ας προσπαθήσει να αποδειξει το αντίθετο στον εαυτό του. Άμα τα καταφέρει, τον αποσύρω σε προσωπικό επίπεδο και μόνον :Ρ)

Γείτων said...

Περιστασιακέ περαστικέ, γοα το Δήμαρχο έχεις δίκιο. Από εκεί και πέρα μην ξεχνάς ότι όλα όσα λες ότι γίνονται τώρα στο νησί είναι απλά αυτά που γίνονται στην Αθήνα εδώ και 17 χρόνια...

Χρυσάνθη μας λείπεις παρα πολυ ρεεεεε