Sunday, July 09, 2006

Prost!


Επιτέλους δικαιοσύνη! ...Όμορφη και δίκαιη η νίκη της Γερμανίας σε βάρος της Πορτογαλίας˙ επιτέλους ικανοποίησης και αγαλλίαση για εμάς τους δεδηλωμένους οπαδούς των «πάντσερ». Μάλιστα είμαι τόσο ευχαριστημένος που κερνάω λουκάνικα με μπόλικη μουστάρδα, πολύ ξινολάχανο και φυσικά άφθονη παγωμένη μπύρα. Ελάτε μην ντρέπεστε, ακόμα και αν δεν είστε οπαδοί, σίγουρα δεν μπορείτε να αρνηθείτε πως τα γκολ του Schweinsteiger ήταν πανέμορφα, σε αντίθεση φυσικά με τον Ronaldo, ο οποίος για ακόμα μια φορά με βουτιές και θέατρο προσπαθούσε να αποσπάσει ευνοϊκά σφυρίγματα. Ας είμαστε σοβαροί κύριε Ronaldo και ο καθένας να επικεντρωθεί σε αυτό που κάνει καλύτερα: οι άλλοι παίκτες να προσπαθούν για το καλύτερο μέσα στο γήπεδο και εσείς να κλαίτε κάθε φορά που ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη του αγώνα.

Όμως θα ήθελα να επισημάνω ακόμα ένα λόγο που σήμερα, αλλά και γενικά σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, ήμουν κατά της Πορτογαλίας: Το πανώ που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας και στο οποίο έγραφαν με λίγα λόγια πως οι Πορτογαλία που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο αξίζει να είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε αντίθεση με τους Έλληνες που λόγω του αμυντικού τους ποδοσφαίρου κάθονται στον καναπέ… καταρχήν οι Πορτογάλοι σε καμία περίπτωση δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο ή ακόμα περισσότερο δεν έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο. Επίσης γιατί κλαίγονται ακόμα οι Πορτογάλοι για το 2004; Είναι καιρός να αποδεχτούν τη δίκαιη ήττα τους, είχαν δυο φορές την ευκαιρία να δείξουν την ανωτερότητα τους εις βάρος της δικής μας εθνικής ομάδας και τις δυο φορές όμως το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό για αυτούς!

Έχω λοιπόν να τους προτείνω να αφήσουν για λίγο τις κλάψες τους και το «επιθετικό» ποδόσφαιρο στο οποίο επιδίδονται και να περάσουν λίγο από εδώ να τους κεράσω Weisswurst και μια παγωμένη helles. Στην υγεία μας (Prost)!

2 comments:

Anonymous said...

ισοβίτη, αυτά που λες εγω τα ακούω βερεσέ...η γερμανία δεν υπήρχε σε αυτο το μουντιάλ αν και απέκλεισε την καλύτερη ομάδα του κόσμου (στα πέναλντι). Ο μόνος λόγος για να υποστηρίξει κανείς τη γερμανία, είναι για να βρει την ευκαιρία να γιορτάσει κάποια νίκη με αύθονη μπύρα και λουκάνικα ή να πνίξει τον πόνο του σε κάποια ήττα, σε καζάνια μπύρας. Αν για τους λόγους αττούς υποστήριζες τη γερμανία, τότε είμαι μαζί σου. Αλλά, ας οψεται αυτός ο ανόητος Πέκερμαν και η διατησία, που δεν άφησαν την ομαδάρα να καθήσει στο θρόνο της.
VIVA ARGENTINA
VIVA MESI
VIVA TEVES
VIVA SAVIOLA (Αν έρθει στην πανάθα!!)

Ισοβίτης said...

Μου φαίνεται πως δεν κατάλαβες την πραγματική μεγαλοπρέπεια αυτής της ομάδας. Και το γεγονός πως αποκλείσαμε την Αργεντινή αποδεικνύει τα λογια μου :-) Πάντως ευχαρίστως σου κερνάω μπύρα, αν και μπορεί να μην σου αρέσει αυτό το "άθλημα" :-D