Monday, June 26, 2006

Συστηματικά

Αρχικά 4*1, μετά 14*2, μετά 9*2 και τώρα 6*1. Αυτές είναι οι αλλαγές που έγιναν στον αριθμό των μαθημάτων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μέσα σε οκτώ χρόνια .

Το Τρυγόνι πάντως μου είπε ότι το σύστημα εισαγωγής σε γνωστή χώρα του εξωτερικού (που η Καρακάξα δεν μου επιτρέπει να αποκαλύψω για ποια πρόκειται), τα πράγματα είναι πολύ πιο δίκαια για τους ελπιδοφόρους δεκαοκτάρηδες.Αλλά τι μας νοιάζει πώς είναι στο εξωτερικό; Εδώ η παράλληλη βιομηχανία των φροντιστηρίων καλά κρατεί, και καλά κάνει δηλαδή.

Η ανώτατη εκπαίδευση από φέτος υποδέχεται με κόκκινα χαλιά τους πρωτοετείς και με το πλαφόν του 10 μπαίνουν μόνο οι καλύτεροι. Έτσι μου είπε η Καρακάξα. Βέβαια θα υπάρξει ένα πρόβλημα για αρκετά ΤΕΙ της χώρας, τα οποία έχουν έλλειψη από κόκκινα χαλιά, οπότε φέτος από ευγένεια δεν θα υποδεχθούν 12.000 φοιτητές. Καλύτερα, γιατί θα κλείσουν αυτά τα τμήματα τα μιαρά και θα αρχίσει επιτέλους η παραγωγή μορφωμένων πτυχιούχων, με καλύτερες θέσεις εργασίας και πτυχία με αξία. Όσο για τους 12.000; Ε, θα ξαναδώσουν Πανελλαδικές, σιγά. Κι αν πάλι δεν περάσουν, θα ξαναδώσουν.

Αν πάλι βαριούνται, κόκκινα χαλιά και μάλιστα πολύ λαμπερά προσφέρονται από λουξ ιδιωτικούς οργανισμούς. Εκεί να δείτε αξία το πτυχίο. Σπουδάζεις επάγγελμα και είσαι εξ' αρχής ειδικευμένος. Κανένας λόγος να φας τα χρόνια σου στα αμφιθέατρα, τα μεταπτυχιακά και τις ειδικεύσεις. Είναι λίγο τσουχτερό το κόστος βέβαια, αλλά προκειμένου να προκόψει το παιδί, τα δίνουμε τα χιλιόευρα. Έτσι το παιδί μένει στο σπίτι και ακολουθεί το δρόμο το σωστό.

Αυτά για τώρα, πάω να μαγειρέψω γιατί είμαι μακριά από τη μαμά και πρέπει να νοικοκυρευτώ. Τα λέμε τη Δευτέρα στην κατάληψη.

No comments: