Monday, June 26, 2006

Λούμπεν γκέισες και άλλες θεωρίες συνομωσίας



Μολις έλαβα αυτό το κείμενο από ένα φίλο που ζει στην Αγγλια. Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα με τον τρόπο που αναμιγνύει κριτική μουσικής και συνομωσίες της ανατολής...


Το “China Girl” είναι ένα κομμάτι του David Bowie από τον δίσκο του “Let’s dance”. Αρχικά ο Bowie συνέγραψε το τραγούδι με τον γερόλυκο της punk rock Iggy Pop για το άλμπουμ “The idiot” του τελευταίου.

Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο ο Bowie θεωρεί βλάκα τον Iggy, αλλά μάλλον δεν είχε και τις αγνότερες προθέσεις όταν έγραφε τους στίχους... Δεν αναφέρεται στην εξ ανατολής ερωμένη του (κάτι που ακούγεται λογικό στα αυτιά μας αν θυμηθούμε ότι ο David το πήγαινε το γράμμα περιστασιακά) αλλά πιθανότατα στην στέρησή του από την ηρωίνη:

I could escape this feeling, with my China girl
I feel a wreck without my, little China girl

Βέβαια ο Bowie αποπειράται να μας ρίξει στάχτη στα μάτια ρίχνοντας στο τραπέζι και σκηνές ερωτισμού με την Jee Ling που βλέπουμε στο κλιπ. Μάλιστα η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο βλέποντας τον Bowie να περιφέρεται ως κάποιος super χαρτογιακάς της Wall Street (χμμ). Ο Bowie και ο Iggy κατάφεραν σε μια έκρηξη διανοητικής δημιουργίας να σχετίσουν την “China white” (slang για ηρωϊνη) με ασπριδερές κινεζούλες!! Οι προφητικές αναφορές στον εμπορικό ιμπεριαλισμό είναι άγγιγμα του Nile Rogers, πατέρα πολλών clip του ’80, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της συνεσταλμένης Madonna.

Και αυτές οι συλλογικές προφητίες του Bowie, Iggy και Nile είναι που θέλω να σταθώ. Διότι οι κύριοι αυτοί προέβλεψαν τη κρυφή μάστιγα της εποχής μας. Που δεν είναι άλλη από τον βιασμό της παγκόσμιας οικονομίας και την επικράτηση της Κίνας ως η επόμενη παγκόσμια αυτοκρατορία!! Η Ευρώπη ένιωσε στο πετσί της την ειβολή φθηνών προιόντων αμφιβόλου ποιότητας –τα καλά του ελεύθερου εμπορίου. Και το χειρότερα από όλα; Το σχέδιο είναι όχι μόνο της επιβολής των προιόντων τους αλλά και των θηλυκών τους. Ω συμφορά! Ζευγάρια κινέζες με ευρωπαίους!

Μας λένε ότι οι κινεζούλες το έχουν σφικτό και ότι επιπλέον έρχονται με όλο το πακέτο πλύσιμο-καθάρισμα-“βγάλε τα παπούτσια να σου φέρω παντόφλες αγάπη μου”. Επιπλέον είναι πιστές και δεν υποφέρουν από το σύνδρομο της πριγκίπισσας που χαρακτηρίζει τις Ευρωπαίες.

Ίσως να είναι αλήθεια, χρησιμοποιώντας πολιτικώς ορθή ορολογία, ότι είναι συναισθηματικά άπειρες (εύκολες δηλαδή, επιτρεποντάς σε κάτι βιβλιοσκώληκες σαν και του λόγου μου να ξετσουτσουνίσουν) και πολιτικά καταπιεσμένες. Και όμως απατάσαι φίλε μου καλέ.

Φανταστείτε! Ποιά νομίζετε ότι θα είναι η κατάληξη της Ευρώπης όταν κατακλύζεται από κινεζικά προιόντα και οι επιστήμονες (μουρόχαυλοι στα γκομενικά) ζευγαρώνουν με κινέζες; Το αφήνω στην κρίση σας.

Βέβαια αν ο Frank Zappa δεν είχε πεθάνει από προστάτη, σίγουρα θα έριχνε ένα γερό βρωμόξυλο στον Bowie για τα ναρκωτικά και ως μουσάτος νταβατζής ονόματι Willie The Pimp θα έβγαζε την Jee στο κουρμπέτι.

Όμως προς έκπληξη μας, ο Bowie στέλνει κωδικοποιημένο μήνυμα το οποίο όχι μόνο δεν προωθεί τον διακρατικό έρωτα, τον απαγορεύει μάλιστα! Το συρματόπλεγμα που περιτριγυρίζει την Jee στην αρχή και το τέλος του clip είναι η υποσυνείδητη απαγορευτική πινακίδα που αστυνομεύει την λύσσα αυτών των γυναικών. Σε βάζει να σκεφτείς ποιά σκοτεινά συμφέροντα υπηρετεί ο τραγουδιστής και ότι τελικά δεν είναι και τόσο αθώο το όλο συνοθύλευμα ναρκωτικών και κραγμένων.

http://www.youtube.com/watch?v=EUeuXj2N0CQ&search=David%20Bowie%20China%20Girl

Αν νομίζετε ότι διαβάζω θεωρίες συνωμοσίας ή ότι ότι είμαι ρατσιστής, δεν με ενδιαφέρει η άποψή σας. Να μη μoυ ξαναμιλήσετε. Συγγνώμη αλλά τώρα πρέπει να σας αφήσω. Στο τηλέφωνο είναι η καινούργια κινέζα φίλη μου και πρέπει να το απαντήσω αμέσως.

No comments: